Vårens fokus: att nå ut med sin musik

Höstens fokus på singer/songwriterlinjen har varit att söka inåt, lära känna sin egen kreativitet, hur man funkar , var man inspireras av och hur man håller skrivandet levande även när man inte riktigt känner för det. Att ta sitt skrivande på allvar, att tänka att det är ens jobb. Att spela sina sånger för publik, spela tillsammans, ge varandra feedback, lära känna sin röst och hur man vill låta, träna på sitt sceniska uttryck….

Nu under våren skiftar vi fokus utåt. Nu gäller det att lära sig spela in sina låtar, lära sig om marknadsföring , och det stora projektet är att komma ut på en egen turné framåt maj 🙂

En av kursens deltagare sa häromdagen att när jag slutar här tror jag att jag kommer vara funktionell. Jag kommer kunna driva mitt eget framåt. Det tycker jag var fint sagt…. för det är just det som är meningen med den här utbildningen…. att man ska våga och kunna driva sitt projekt framåt…. jobba mot målen och drömmarna ….

Vi har haft inspirerande gästlärare under året

……som Adam Levy ( sångare/låtskrivare/gitarrist från Los Angeles som tidigare spelat med Norah Jones) , Bright Blue Gorillas (också från Los Angeles, inspiratörer och musiker/låtskrivare/ filmmakare), Finn Björnulfsson (brasiliansk workshop ), Annika Thörnqvist och Thomas Gustavsson från  GAC här som pratat om ”Konsten att leva på sin konst”, Frilansarens värld. Snart kommer Harriet Olsson från OH Harry och snackar om sin väg till sångarna samt har workshop…..

Förra året hade vi en del andra gäster… tror varje år kommer att bli olika, annorlunda, så gästerna kommer nog variera, skifta och komma tillbaka….

Det är bra när saker och ting är i rörelse…. god helg!

 

Det här inlägget postades i Låtskrivarblogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *