Natthägrarna på fastlandet

Hallå allihop! Här kommer en hälsning från vår turné, med rapport om vad vi varit med om under den första veckan.

Vi hade vår första spelning i onsdags 29/4, på natursköna Katrinebergs folkhögskola, där vi var huvudnumret på deras förmiddagssamling. Det var en alldeles utmärkt start på turnén, med en mycket tacksam publik. Vi fick dessutom signerat vår första sålda skiva och ställde upp på fotografering med nyvunna fans. Smart drag – vem vet vad dessa namnteckningar och foton kommer att vara värda om några år??

Vi åkte vidare med vår välpackade bil mot Nossebro där vi hade House Concert på torsdagkvällen, självaste Valborgsmässoafton. Den ägde rum i en mysig källarlokal, och bevittnades av 25-30 personer. Stämningen var familjär och avslappnad och vi fick beröm för vår dynamik och att våra olika stilar gjorde programmet väldigt varierat.

På fredagen 1/5 var Ellen väldigt hes, och vi insåg att vi måste göra en liten förändring i vårt program inför kvällens spelning i Frillesås. Så i bilen från Nossebro övade Malin och Rebecka in lite nya stämmor så att vi skulle kunna genomföra programmet på bästa sätt, samtidigt som vi sparade på Ellens röst så mycket som möjligt. Trots dessa omorganisationer var vi väldigt nöjda med kvällens House Concert, som arrangerades i ett uterum till ett hus på landet – med turnéns hittills vackraste backdrop! Vi kände att vi började få in lite rutin och de många gästerna verkade trivas. Vi fick i alla fall mycket positiv respons från dem som ville prata med oss efteråt.

Säga vad man vill, men flexibla är vi i alla fall! Det får man ge oss!

Vi mellanlandade i våra rum på Löftadalen och sov där en natt innan vi på lördagen 2/5 gav oss iväg till Partille för spelning i Allums köpcentrum klockan 13. Eftersom Malin kommer därifrån hade hon samlat ihop en liten fanclub framför scen, men det stannade även en hel del andra för att lyssna, och enligt säkra källor hördes flera positiva kommentarer från dessa. På någon av låtarna fick vi dessutom oväntat ackompanjemang från rader av kundvagnar som rullades förbi scenen.

Vi har lärt oss massor, bland annat hur man lägger ett pussel i storformat med instrument och ljudanläggning – samt egen packning – i en personbil utan att någon av oss tvingats stanna hemma på grund av platsbrist. Malin har fått träna på att packa betydligt lättare än vanligt.

Vi har sålt drygt 20 skivor och fått generösa donationer i vår fina hatt.

Nu vilar vi rösterna och laddar batterierna några dagar innan vi ger oss iväg på nya äventyr! På kvällen 5/5 går båten från Oskarshamn och 6/5 har vi våra första spelningar på Gotland! Återkommer med rapport om dessa upplevelser.

Ha det så bra till dess!

/Natthägrarna genom Malin

Det här inlägget postades i Turné: Natthägrarna (2015). Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *