Hur bra kan det bli? Hur bra som helst!

Vad kul! Det är första gången jag, Carina Mare, bloggar.
Som en av tre elever på andra årets singersongwriterlinje på Löftadalens Folkhögskola finns det mycket att berätta. Vi är ju experimentbarn då det är första gången man kör år två på denna linjen. Det passar mig riktigt bra då det är kul att vara med och samskapa få en chans att påverka innehållet. Man kan se detta året år som ett frilansår med handledning och tillgång till vissa resurser. Det är ju helt kanon! Hur bra kan det bli? Hur bra som helst säger jag!! Jag älskar att få det kreativa utrymme till ett projekt som är något man längtat efter och drömmer om. Att ha stor frihet i vad man väljer att göra och att kunna be om hjälp när man behöver det samt att använda det vi lärde oss år 1 till att lyfta sig en nivå till.

Vad händer för mig då? Själv har jag just avslutat inspelningen av en låt som skall bli till video i samarbete med filmlinjen på Katrinebergs folkhögskola. Det har varit så otroligt givande att på ett fokuserat sätt jobba vidare med denna låt som jag skrev i våras. Jag har verkligen märkt hur en låt kan utvecklas genom att den får mogna och ägnas lite mer tid. Så bra att vi fick lära oss inspelningsteknik förra året! Att ha ett studioprogram och all utrustning som behövs nära till hands är perfekt för att jobba med arrangemang av låtarna. Man kan lägga till lite instrument och stämmor, lyfta fram låten på olika sätt. Det
är underbart att se sin ”baby” växa fram. Texten på denna låt är så viktig för mig på ett djupt plan så jag vill verkligen att musiken skall bära fram budskapet. Hoppas, hoppas nu att lyssnaren tar den till sig. Är du nyfiken och vill tjuvlyssna så kan du göra det här. https://soundcloud.com/carina-mare/grönt-blir-ännu-grönare

En risk med detta året kan förstås vara att vi inte har lika mycket lektioner längre, eller en stor klass som man hela tiden kan bolla med och få idéer och inspel ifrån. Fast så här långt har det funkat bra ändå. Vi har fått åka på songwriterfestival i Köpenhamn, det var ju riktigt inspirerande. Sedan fick vi sköta öppen scen och lyssna på Jenny Willén med band. Det var ju också supergivande. Samtidigt fick vi ju också chans att fräscha upp våra ljudteknikskunskaper.

En annan sak som får det att pirra till ordentligt i magen just nu, är konsertprojektet. Till våren skall jag ha en konsert helt och hållet med egen musik. Denna gång gör jag allting själv, till skillnad från konsertveckorna och turnén som vi hade förra året. Det känns roligt att kunna forma det själv, men det krävs naturligtvis mycket mer av en när man skall ”fronta”. Men det är nästa steg som skall tas! Tur att det finns någon att hålla i handen på vägen. Tycker därför att det passar bra att avsluta med lite fjäsk till våra lärare för det är de verkligen värda!

Supercoachen Sofia Ekberg med obändlig tro på vår förmåga och kan hitta det där som sitter djupt inne i själen på en och bara vill ut. Utmanar och uppmuntrar. Fasiken vad bra du är Sofia! Mixerkungen Kristofer Göransson som gör underverk med låtar, tex den till musikvideon. Bra tips på låtarrangemang och pianospel! Superbra! Sångproffset Lina Horner, dina råd om om att ”vidga” rösten gör underverk. Jag ser verkligen fram emot helgen med sångkurs som jag snart skall få vara med på. Tjohoo! Tack för det!

Ja, många positiva ord, mycket tacksamhet och utropstecken är det! Men det är faktiskt precis så det känns.

Tack för att du ville läsa mitt livs första blogg!
/Carina

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Singer- songwriterlinjen och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *